14:00

Mossens BK

Referat: Landvetter IF - Mossens BK

Stark insats från Mossentjejerna i dubbelmöte
Lördagens stora begivenhet var naturligtvis dubbelmötet mellan vänskapsföreningarna Mossens BK och anrika Landvetter IF. Matchen spelades på konstgräs med ett par plusgrader på celsiusmätaren och i strålande solsken i ett Landvetter beläget 15 km öster om Göteborg samt öster och nordost om Landvettersjön. Landvetter som för övriga fött fram storheter som Jocke Berg - musiker i Hardcore superstar, Erica Johansson - längdhoppare samt skådespåelaren Michael Gabay.

Två matcher spelades och i den första matchen startade våra Mossentjejer matchen med ett övertygande spel. Idag skulle det spelas bra fotboll med mycket rörelse och med bra passningsspel. Tjejerna var på tårna och ville mycket. I matchens 18 minut kom Mossens första mål när Athena höll sig påpassligt framme och störde Landvetters uppspel och med en snygg bredsida placerade bollen i mål - otagbart för målvakten. Målet gav mersmak. Mossentjejerna fortsatte att trycka på och störa Landvetters uppspel och en minut senare uppstod en liknande situation där Athena åter kunde placera bollen i mål. Senare i matchen - med två mål i ryggen och ett stort självförtroende - drev Samantha upp bollen längs högerkanten, spelade vidare till Annie som drev bollen ner mot kortlinjen och gjorde ett fantastiskt inlägg till Nellie som kunde placera bollen i mål - ett mönsteranfall!

Landvetter hade dock inte på något vis gett upp utan fortsatte att kämpa och visa god kampvilja vilket gav resultat då ett högt placerat skott letade sig in bakom en för dagen felfri Mossenmålvakt (Ebba). Efter ett stolpskott från Landvetter kunde dock Mossen i ett senare skede punktera matchen genom en fin solsoprestation från Sara A som bröt ett uppspel från sin mittfältsposition och kämpade sig fram genom Landvetterförsvaret för att slutligen skjuta bollen i i mål - otagbart för Landvettermålvakten. Målet blev matchens sista och när domaren blåste till slutsignal hade Mossen gjort fyra mål och Landvetter ett. En bra insats från alla lagdelar - ett starkt försvar - ett rörligt mittfält - och en kämpande forward !

Dagens andra match startade i ett rasande tempo - här var det två lag som ville visa sig från sin bästa sida. Efter de inledande 5 minutrarna var det Landvetter som hade spellövertaget och pressade på. Mossentjejerna kämpade men fick inte riktigt till rörligheten eller passningsspelet som vi brukar. Detta ledde till att Landvetter kunde göra både 1-0, 2-0 och 3-0 vilket var halvtidsresultatet. I halvtid pratade vi om att vi skulle hålla ihop laget från försvar till anfall, att vi skulle bli rörligare och att vi skulle prata och peppa varandra på planen. När domaren blåste i pipan var det ett nytt lag som kom ut på planen. Fanny visade fin kampvilja på högerkanten och lyckades driva upp bollen och reducera till 3-1. Målet innebar en nytändning och trots att Landvetter gjorde 4-1 så fortsatte tjejerna att kämpa. I andra halvleks 10 minut slog Fanny till igen (!) och reducerade till 4-2, vilket strax därefter följdes upp av ett fint placerat skott från Cissi vilket innebar 4-3. Nu var tjejerna taggade tiill tusen och när Hedda strax därefter kvitterade till 4-4 var det glädjetårar från ett par gubbar i publiken (Steve o Pär). Målen gav tjejerna mersmak och ytterligare medvind och när Maja strax därefter drev upp bollen på högerkanten och fick iväg ett skott innan hon blev fälld - var det flera ur bortapubliken som hade uppskattat en straff. Påföljande exemplariska hörna från Fanny gav dock utdelning direkt då Maja kunde trycka in bollen i målet. 4-1 hade vänts till 4-5 ! Landvetter reste sig dock och kunde kvittera till 5-5 på straff i matchens sista minut.

En väldigt underhållande match med två lag som övertygade i varsin halvlek - ett rättvist resultat !

Starkt jobbat tjejer - ni visade på en fantastisk inställning och som någon klok person ur publiken uttryckte sig..."matchen är inte slut förrän slutsignalen har gått". Kanonbra !

Stort tack till Landvetters spelare och ledare för inbjudan, ett bra arrangemang, två bra välspelade tuffa och justa matcher - alltid lika roligt att få möta era tjejer.